Portakallı Cheese Cake

[Değiştir]

MALZEMELER
Hamuru için:
40 adet petibör bisküvi
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için:
3 adet yumurta
3 paket labne peyniri
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker
1 portakalın rendesi

HAZIRLANIŞI
Mikserde bisküvileri un haline gelene kadar ezin. Tarçın ve eritilmiş margarinle karıştırın. Bisküviler yumuşayana kadar yoğurun. Tart kalıbına kenarlarından 4 parmak yükselterek yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Mikserde yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Labne peyniri, vanilya ve portakal rendesini ekleyip çırpın. Hazırladığınız karışımı tarta dökün. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 3 saat buzdolabında bekletin.
Hazırladığınız sosu chese kekin üstüne kaşıkla döküp servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Mikserde yumurta, tozşeker, portakal suyu, eritilmiş tereyağ ve portakal rendesini çırpın. Büyük bir tencerede su kaynatın. Hazırladığınız karışımı küçük bir kaba koyup kaynayan tencerenin ortasına yerleştirin. Devamlı karıştırarak sosu pişirin. Bir taşım kaynayınca ocağı kapatın. Ilınana kadar karıştırın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »