[Değiştir]
MALZEMELER
180 gr. vanilyalı bisküvi (iyice ezilmiş, un haline getirilmiş)
90 gr. tereyağı (eritilip, ılıtılmış olacak)
Üzeri için:
340 gr. tuzsuz krem peynir
185 gr. toz şeker
2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 adet yumurta
1 çay bardağı portakal suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir kabın içinde eritilmiş yağ ve bisküviyi iyice karıştıralım. 30x20 cm ölçülerindeki dikdörtgen bir kaba yayalım. Önceden ısıttığımız ve 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirelim.
Öte yandan bir karıştırma kabında önce krem peyniri çırpalım, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim. Yumurta ve portakal suyunu ekleyip, düşük devirde çırpmaya devam edelim.
Sonra da bu karışımı, pişmiş olan bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Yine 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika (ortasına kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz) daha pişirelim. Fırından çıkarıp, soğuyunca üzerine ince dövülmüş bisküvi ile fındık karışımını serpiştirelim ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »