Portakal Şekerlemeli Tart

[Değiştir]

MALZEMELER
Tart hamuru için:
2 adet yumurta
1 paket yumuşak margarin (yani 150-200 gr)
8 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Alabildiğince un (yumuşak hamur olana kadar)

Üzeri için:
2 su bardağı dolusu portakal reçeli (ama kuşbaşı doğranmış olacak)

HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine iki yumurtayı kıralım. İçine toz şeker ve yumuşamış margarini ekleyelim. Üzerine vanilya ve karbonatı ilave edelim. Bir taraftan elimizle karıştırırken bir yandan da azar azar unu ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar unu ekleyip, yoğuralım. Yumuşak bir kıvama gelince un eklemeyi bırakıp, hamuru toplayalım ve bir kenarda 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Öte yandan tart kalıbımızın içini yumuşak bir margarinle yağlayalım. Sonra da dinlenen hamurdan ceviz büyüklünde parça ayırıp, kalınını kalıbın içine ama kalıbın kenarlarına doğru en az iki parmak yükselterek yayalım. Şimdi havuz gibi iç kısmına, ince ince doğranan portakal reçelini yayalım. Üzerine o ayırdığımız hamuru rendeleyelim. En az 10 dakika önceden ısıttığımız ve 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirip, çıkaralım. Soğumasını bekleyip, dilimleyerek servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »