Pişkado Kon Yevo İ Limon (Terbiyeli Balık)

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kg balık (beyaz etli, levrek olabilir)
4 adet yumurta
2 adet limon
Sıvıyağı
3 su bardağı su
Tuz

HAZIRLANIŞI
Yassı ve geniş bir tencereye su koyalım. Suyun içine bir limonun suyunu sıkalım. Tuz ve sıvıyağı da katarak kaynatalım. Ayıklayıp fileto ettiğimiz balıklarımızı tencereye dizelim. 10 dakika pişirelim. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın sarılarını bir limonun suyu ile birlikte çırpalım. Balığın pişmesine yakın suyundan alıp yumurtalı karışımı ılıştıralım ve pelte kıvamına gelen bu sosu, tencereye ekleyelim. Tencereyi 2-3 dakika daha ateşte tutup, alalım. Soğutup servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »