Pirzola Çatısı

[Değiştir]

MALZEMELER
16 adet kalem pirzola
2 sap biberiye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber

Püre için:
6 adet patates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar rendesi
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Ateş kısık olmalı. Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin. 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin.
Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin. Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blenderda ezin.
Tencereye 1 yemek kaşığı margarin ve un koyun. Unu pembeleşene kadar kavurun. Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın. Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »