[Değiştir]
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
½ paket ıspanaklı makarna
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bol suyla haşlayın. Pirinçler uzanınca ateşten alıp, süzdürün. Başka bir tencerede 5 su bardağı tuzlu suyu kaynatın. Makarnaları içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıyılmış soğanları katarak sararıncaya dek kavurun. Haşlanmış pirinci ve makarnaları birlikte üzerine katın. Hafifçe karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 5 dakika kadar ateşte tutup, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »