[Değiştir]
MALZEMELER
1 demet pırasanın beyaz kısımları
2 adet soğan
6 adet yumurta
6 yemek kaşığı un
2 su bardağı beyaz peynir
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pırasanın kök kısımlarını ince ince doğrayın. Yumuşaması için 5 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları mikserde çırpıp un, peynir, karabiber ve tuz attıktan sonra karıştırın. Pırasaları ekleyin, çırpıp 10 dakika bekletin. Teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hazırladığınız karışımı tavaya dökün. Üstünü kapatıp sallayarak kısık ateşte iki taraflı pişirin. Kalan karışımı da pişirip üst üste koyduktan sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »