Pırasa Dolması (Çufletikos)

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kg. pırasa
Yarım kg. kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağ
2 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı un

Üzerinin sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle pırasaların en üstte kalan kabuğunu çıkarıp, yeşil yaprakları ayıralım. Beyaz kısımlarını yıkayalım ve 7 cm. kalınlığında keselim. Daha sonra bir tencereye koyarak, üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve hafifçe haşlayıp, süzelim. Bir bıçakla dikine yarıya dek kesip, yaprakları açalım.
Pırasalar haşlanırken, bu arada biz dolma harcını hazırlayalım. Kıymayı, kabuğu alınarak ıslatılmış ve suyu sıkılmış bayat ekmek içi, yumurta, tuz ve karabiber karıştıralım. Sonra da pırasa yapraklarını bu harçla dolduralım. Hazırladığımız dolmaları önce una, sonra da çırpılmış yumurtaya bulayarak, kızgın yağda kızartıp, bir süzgece alalım.
Yağları süzülen pırasa dolmalarını bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kapta et suyu, salça ve tuzu karıştırarak bir sos elde edelim ve bu sosu dolmaların her tarafına gezdirelim. Hafif ateşte 5-10 dakika pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »