Peynirli ve Jambonlu Kiş

[Değiştir]

MALZEMELER
8 adet hazır, dondurulmuş milföy hamuru (10x10 cm.lik kare parçalar halinde satılır)
Yarım yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
10-15 dilim jambon
10-15 dilim ince kesilmiş tost kaşar

HAZIRLANIŞI
30-35 cm büyüklüğündeki, dikdörtgen ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım.
Bu arada milföy hamurlarını 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleterek, donunu çözüp, yumuşatalım. Sonra da bu hamurları yanyana, uçları da üst üste gelecek şekilde ve hatta iki parmakta kalıbın kenarlarına doğru yükselterek yayalım. Üzerine jambon dilimlerini, onunda üzerine peynir dilimlerini yerleştirelim.
Şimdi sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, kremayı ve rende kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım.
Sonra da bu karışımı kalıbın içine yavaşça boşaltalım. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayıp, kalıbı orta gözüne koyup, en az 30 dakika pişirelim. Artık fırından alalım, biraz ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »