Peynirli Polenta Keki

[Değiştir]

MALZEMELER
150 gr mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıca:
8-10 dilim dil peyniri

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencerenin içine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu katalım. Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Bu arada içine tuz ve tereyağını ekleyip, kaynamaya bırakalım. Sulu süt kaynamaya başladığında mısır ununu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Ortalama 8-10 dakika kadar karıştırarak pişirdiğimiz karışımın altını söndürelim. Ilınmasını bekleyip, orta boy yağlanmış bir fırın tepsisinin içine yerleştirelim. Eğer varsa, fırına dayanıklı ufak cam kalıplara da bu mısır unlu harcımızı yerleştirebiliriz. Üzerini alüminyum folyo ya da naylon poşetle kapatıp, buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Sonra da 175 dereceye ayarlı orta ısılı fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız polenta kekimiz ılınınca tıpkı börek dilimler gibi kare parçalar halinde keselim ve bir servis tabağına dizelim. Üzerine ister şekilli isterseniz normal dilimlediğiniz peynirleri oturtalım. Herhangi bir tavuk ya da et sotesinin yanında çok uygun bir tamamlayıcı yani garnitür olabilir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »