[Değiştir]
MALZEMELER
5 bardak un
2 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak beyaz peynir
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 bardak et suyu
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına alın. Tuz ve yumurta ekleyin, az su koyarak sert bir hamur elde edin. 20 dakika bekletin. Hamurdan 5 tane beze yapın. 1 tanesini mantı hamuru gibi açın (daima börek hamurundan ya da hazır yufka hamurundan kalın açılır yaklaşık yarım santim gibi bir kalınlığı vardır). 5x5 santimlik kareler kesin, ortasına zeytin büyüklüğünde peynirden koyun. Üçgen şeklinde katlayıp iki kenarından bastırın. Ağız kısımları açık kalsın. Diğer bezelerden aynı şekilde büyük mantılar yapın, yağlanmış fırın kabına yan yana dizin. Su koymadan fırında mantıları pembeleştirin. Mantıları fırından çıkartır çıkartmaz, kaynatmış olduğunuz 2 bardak et suyunu üzerlerine dökün. Tekrar fırında 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Tereyağ ile kırmızı biberi kızdırıp yoğurdun üzerine dökün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »