Peynirli, Fesleğenli Menemen

[Değiştir]

MALZEMELER
5 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
3 adet yumurta
1 su bardağı rende beyaz peynir
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya 1 tatlı kaşığı toz fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle domatesleri küp küp doğrayalım, soğan ve biberleri de irice dilimleyelim.
Geniş bir tavanın içine yağı koyalım, dilimlediğimiz soğan ve biberleri birlikte aktaralım. Ocağın altını yakalım ve bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayalım.
3 ya da 4 dakika sonra, soğan ve biberlerin renk değiştirip, sarardığında domatesleri ilave edip, yine karıştıralım. Yaklaşık 8-10 dakika sonra, domatesler de iyice yumuşayınca, tuz ve karabiberi katalım, sonra da bir kaşıkla yuvalarını açtığımız boşluklara yumurtaları kıralım ve tavanın ağzını kapatarak 2-3 dakika kadar, yumurtaların aklarını iyice pişirelim. Sonra ocağın altını kapatalım.
Şimdi tavanın kapağını kaldırıp ve hemen beyaz peynirleri serpiştirip, fesleğeni de ilave edelim.
Tavanın sıcaklığı peynirleri eritecektir. Sıcak sıcak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »