Peşin Fiyatına 5 Taksit

[Değiştir]

MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı su
İç Harcı İçin;
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
½ demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
100 gr. yağsız kıyma

Üzerini Süslemek İçin;
½ demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Önce hamur için derin bir karıştırma kabının içinde un, tuz, yumurta ve limon suyunu karıştırarak yoğuralım. Kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edeceğiz. Sonra hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Dinlendirdiğimiz hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edelim. Tezgahımızın üzerini hafifçe unlayalım ve bezelerin her birini 35-40 cm. çapında yufkalar şeklinde açalım.
Öte yandan mantının iç harcı olan kıyma, maydanoz ve soğanı karıştırıp, tuz ve karabiberle lezzenlendirelim. İyice yoğurduğumuz iç harcı, yufkanın üzerine birer çay kaşığı ölçüsüyle en az beşer santim aralıklarla dağıtalım.. Sonra üzerine diğer yufkayı kapatalım. Bir bıçak yardımıyla yufkaları 5 x 5 cm?lik kareler şeklinde ancak tam ortalarında da kıyma olacak biçimde keselim.
Öte yandan geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı koyulup, hazırladığımız mantıları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım.
Şimdi de sos için ufak bir tavaya zeytinyağı koyup, sarmısak, salça, varsa rende domates, sirke ve su ekleyip, 4-5 dakika pişirelim. Baharatlarımızı da katarak sosumuzu lezzetlendirelim ve ocaktan alalım.
Şimdi kızaran mantıların üzerine hazırladığımız salçalı sosu gezdirip, ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servise sunalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »