Pazı Mıhlaması

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kilo ya da 1 bağ pazı
100-150 gr. kıyma veya 4-5 yemek kaşığı et kavurması
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet iri boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce pazıları, sapları ve yapraklarıyla beraber 1 santim boyunda doğrayın ve yıkayın. Bir tencereye 5-6 su bardağı su ve az tuz atın.
Su kaynayınca pazıları ilave edip, 7-8 dakika kadar, rengi hafifçe dönünceye kadar haşlayın.
Altını söndürüp, süzün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pazıları elinizle alıp, sıkarak bir portakal büyüklüğünde toplar haline getirin.
Bu topların ağzını kapatarak daha sonra da kullanılmak üzere buzdolabında 2-3 gün kadar muhfaza edebilirsiniz.
Bir tarafta tencereye yağı koyun, ince kıyılmış soğanla beraber kıyma ya da et kavurmasını ekleyip, tahta kaşıkla kavurmaya başlayın.
Salçayı ilave edip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra pazıların 2 veya 3 topunu üzerine aktarın.
Pazıları da 2-3 dakika hep birlikte kavurduktan sonra 1 su bardağı ılık su, tuz ve karabiber ilave ederek altını da hafif kısarak pişmeye bırakın.
Aradan 8-10 dakika geçtikten sonra tencerenin kapağını kaldırıp, kişi sayısına göre 4-5 yumurtayı, kaşıkla yemeğin içinde açtığınız gözlere kırın.
Altını iyice kısıp, 5-6 dakika daha pişirip ateşi kapatın.
Sıcak sıcak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »