Patlıcanlı Ravioli

[Değiştir]

MALZEMELER
1 paket hazır Ravioli
5-6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş ve derin bir makarna tenceresine su ve tuz koyalım. Su iyice kaynamaya, fokurdamaya başladığında raviolileri ekleyip, 8-9 dakika kadar haşlayalım. Zaten pişen ravioliler hemen suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Hemen süzdürüp, geniş bir tabağa yerleştirelim.
Artık haşlanmış raviolilerin üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla gezdirip, en üstüne de rende peynirimizi serpiştirip, servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Bu arada sosu hazırlamak üzere patlıcanları alacalı soyalım. Yani bir sıra soyup, bir sıra soymadan patlıcanı hazırlayalım. Sonra da boylamasına dört uzun parçaya bölelim. Şimdi bu uzun parçaları bir kesme tahtasının üzerine yerleştirip birer santimlik dilimler halinde keselim. Sarmısaklarımızı ?dövelim? ya da çok ince ince doğrayalım. Artık geniş tavamıza yağı koyup, erir erimez sarmısakları katıp, 1 dakika kadar tadının yağa iyice geçmesi için kavuralım. Sonra da patlıcanları ekleyip, 8-10 dakika kadar karıştırarak kızartalım. Tuz, biber ve fesleğeni ekleyip, altını söndürelim.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »