[Değiştir]
MALZEMELER
2 adet patlıcan
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz
Arzu edilirse 1 çay kaşığı safran ve iki adet dövülmüş damla sakızı
HAZIRLANIŞI
Evvela bir-iki baş soğan ince doğranıp, sade yağda iyice kavrulur. Taze tohumsuz patlıcanın kabukları soyulur. Patlıcanlar küp küp (küçük Hindistan cevizi büyüklüğünde) doğranır, suda haşlanır. Kızaran yağla birlikte de patlıcanlar çevrilir. Pirincin ölçüsüne göre su ve tuz katılıp, kaynatılır, pirinci konur. 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Biber, arzu edilirse sakız ve biraz da safran konur. Kısık ateşte demlenmeye başlayan pilav, üzeri göz göz olunca pişmiş demektir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »