Patlıcan Püreli Acılı Makarna

[Değiştir]

MALZEMELER
1 paket acılı (talyetelle) makarna (veya herhangi cins bir makarna da olabilir. Ama ben penne, kalem makarnayı tercih ederim.)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle makarnaları tuzlu, kaynar suda 8-10 dakika haşlanmaya bırakalım. Sosumuzu hazırladıktan sonra haşladığımız makarnayı süzelim ve hiç yağ eklemeden hazırladığımız sosun içine aktaralım. İki çatal yardımıyla bir güzel karıştıralım ve ılık olarak servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Makarnamız haşlanırken biz bir tarafta sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Önce közlenmiş patlıcan ve kırmızı köz biberleri (hazır, konserve olarak da satılıyor) çok ince kıyalım, dövülmüş sarmısak ve sızma zeytinyağıyla iyice karıştıralım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »