[Değiştir]
MALZEMELER
2 adet hazır yufka
İç Harcı İçin;
4 bardak ıspanak (ayıklanmış ve doğranmış)
15 dilim pastırma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Bir tavada temizlenmiş ıspanakları ve zar şeklinde doğranmış soğanları erimiş yağın içinde kavurun. Üzerine kare doğranmış pastırmaları ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak pişirin. İçine tuz atmayın. Karabiber ve pul biber atıp soğumasını bekleyin.
Yufka sosu için, 3 yumurtayı bir cam kabın içinde çırpın. Sıvıyağı ve sütü içine karıştırıp, bekletin.
Yufkanın bir tanesini masanın üstüne serip her tarafına yufka sosundan iyice sürün. Yine yufkanın dört bir etrafını ortada katlayaraktan, kare şeklinde zarf formuna getirin. Ispanaklı pastırmanın yarısını ayırıp, yufkanın her tarafına eşit miktarda yayın. Yufkanın bir ucundan başlayarak sarıp, büyük ve kalın bir rulo yapın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, ayırdığınız harcı paylaştırın. Böreklerin üzerine birer yemek kaşığı yufka sosundan sürün, çörekotunu serpiştirin. Yağlanmış tepsiye ruloları koyun. 175 derece fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis edin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »