Pasta Valentin

[Değiştir]

MALZEMELER
Hamur İçin;
200 gr. pötibör bisküvi
50 gr. erimiş margarin

Üzerinin kreması için;
2 su bardağı tatlı süzme yoğurdu (yani süzme yoğurdu ekşi olmasın)
1 paket ufak boy hazır çiğ krema
1 paket labne peynir
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 adet limonun suyu ve 1 limon kabuğu rendesi
2 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine erimiş yağı koyalım (sıcak veya ılık olabilir).

Bir taraftan da pötibör bisküviyi bir mutfak robotunda un gibi olana kadar çekelim. Sonra çekilen bisküvileri karıştırma kabına koyup, yağla beraber iyice yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım ve kelepçeli bir kalıba alalım (ortalama 25-28 cm çapında olmalı). Eğer böyle bir kek kalıbınız yoksa yine bu ölçüye yakın yuvarlak, kenarları iki parmak yüksek cam bir kabı da kullanabiliriz.

Bisküvi hamurumuzu kalıbımızın içine yarım cm kalınlığında yayalım. Ama kenarlarını da en az iki parmak kadar yükseltelim ki, içine koyacağımız krema karışımı taşmasın. Sıra geldi krema karışımını hazırlamaya. Yine derin bir kabın içine sırasıyla; süzme yoğurt, çiğ krema, labne peynir, toz şeker, yumurta, nişasta, limon kabuğu rendesi ve suyuyla beraber vanilyayı da koyalım. Mümkünse bir mikser yardımıyla veya bir çatalla iyice çırpıp, pürüzsüz bir karışım elde edelim.

Artık hazırladığımız bu kremayı, bisküvi hamurumuzun içine kaşıkla döküp, üzerini düzeltelim. Öte yandan fırınımızı 175 derece sıcaklığa ayarlayalım ve cheese kekimizi fırının tam orta tarafına yerleştirip, en az 40 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım ama en az 1 saat dışarıda bekletip, soğutalım. Sonra da servis tabağına alıp, buz dolabında da 2-3 saat bekletmek gerek.

Zaten cheese keki ne kadar uzun süre dolapta bekletirseniz, o kadar çok lezzeti artar. Hatta birgün önceden yapıp, 1 gece bekletin. Servise sunmadan önce ise, bulabilirseniz 2-3 bardak dolusu çileği yarım su bardağı pudra şekerle robotta çekip, sos olarak da dilimlerin üzerine gezdirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »