Mürüvvet Teyzemin İlk Pastası

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı eritilmiş ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)

Üzeri için;
Yarım su bardağı çekilmiş fındık

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın, şeker, sıvıyağ, tereyağı, yoğurt ve karbonat ilave ederek karıştırın.
Unu azar azar ve yavaş yavaş ekleyerek hamuru toplamaya, yoğurmaya başlayın.
Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur olacak.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizi de bir tasa koyulmuş sıvıyağa batırarak hamurları yuvarlayıp, hafif yassılatıp, klasik kurabiye formunu verin.
Yağlanmış kuzine fırını tepsisine yayıp, üzerine çekilmiş fındık serpiştirip, kuzine sobası fırınında üzerleri hafif sarı kahverengi olana kadar pişirip, alın.
Soğutup servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »