Milföylü Enginar Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
6-8 adet orta boy enginar (sakın büyük boy olmasın!)
1 adet limonun suyu
6-8 adet hazır kare milföy hamuru

Üzerine sürmek için gerekli olan malzemeler:
1 adet çırpılmış yumurta

İç harcı için gerekli olan malzemeler:
250-300 gr yağsız kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik, çok ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 adet orta boy domates (kabuğu soyulup, tavla zarı formunda doğranmış)
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce temizlenmiş enginarları 2 su bardağı su ve bir limon suyuyla beraber 15 dakika kadar haşlayalım ve süzdürelim. Bu arada iç harcını hazırlamak üzere orta boy bir tavada yağı eritip, ince kıyılmış soğanı ekleyip, bir dakika sonra da dolmalık fıstığı katalım, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Sonra küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave ederek bir iki kez çevirip, altını söndürelim.
Şimdi de kare milföy hamurlarını mutfak tezgahına serelim. Milföyleri oda sıcaklığında bekletirken bir taraftan haşlanmış enginarların içine 2 yemek kaşığı dolusu kıymalı iç harçtan yerleştirelim. Sonra bir enginarı milföy hamurun tam ortasına yerleştirip, hamurun uçlarını enginarın üzerini kapatacak şekilde katlayalım ve bohça şekli verelim.
Öte yandan yağlanmış fırın tepsisinin içine milföylü enginarları ters çevirerek yerleştirelim. Yani katlı kısım alta gelecek şekilde dizelim. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürelim. 10 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlı fırında en az 25 dakika, milföylerin üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirelim. Ilık olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »