[Değiştir]
      MALZEMELER
Amerikan pirinci 	350 gr
Soğan			200 gr
Midye			1.2 lt
Toz şeker		50 gr
Soya yağı		100 ml
Fındık içi		100 gr
Kuru üzüm		50 gr
Kaynamış su		1.3 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein		12 gr
Yağ		26 gr
Karbonhidrat	50 gr
= 2218 Kj
  530 kcal
HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.
      
Kategori: Deniz Ürünleri.
      
Yukarı Git »