Meyveli Cookies

[Değiştir]

MALZEMELER
180 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
125 gr. toz şeker ve 105 gr. kahverengi toz şeker
200 gr. un
140 gr. yulaf unu
1 adet büyük boy muz (ezilmiş)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı baking powder
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zerdece (?)
75 gr. Hindistan cevizi
90 gr. dolmalık fıstık, ceviz içi, fındık içi karışımı.
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
185 gr. kuru meyve (kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru erik)

HAZIRLANIŞI
Önce yumuşamış tereyağını mikserle iyice çırpalım. Beyaz ve kahve rengi şekerle beraber kabartma tozu ve baharatları ekleyelim. Sonra yumurta ve ezilmiş muzu ilave edelim. Şimdi unu ekleyip, tahta kaşıkla karıştırmaya devam edelim.
Öte yandan yulaf unu ve kuru meyveleri, Hindistan cevizi ve dolmalık fıstık, ceviz ve fındık karışımını da hamura katalım. İyi karıştıralım ve kek hamuru gibi akıcı kıvamda bir karışım elde edelim. Sonra da bu hamuru bir kaşık yardımı ile üzerine önceden yağlı kağıt veya bir başka bir cins pişirme kağıdı serilmiş tepsiye, aralıklı olarak parçalar şeklinde dökelim. Şimdi de kuki?lerimizi önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-18 dakika pişirelim. Kukilerin üzerinin iyice kahverengileşmesi gerekmektedir. Sonra fırından alıp, soğuyunca kağıtların üzerinden ıspatula yardımıyla çıkaralım ve servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »