[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet dana beyni
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, dana beyni kullanmak istemezseniz, onun yerine 2 adet koyun beyni kullanabileceğinizi belirtelim.
Beynin zarını kolayca soymak için 2 bardak tuzlu suda 15 dakika kadar tutalım. Zarını soyduktan sonra beyni derin bir tavaya alalım ve 1 çay kaşığı tuzla üstünü örtecek kadar su koyalım. 10 dakika haşlayalım. Soğuyuncaya dek kabında tutup, süzelim.
Yarı haşlanmış beyni küçük parçalar halinde doğrayalım ve pişmekte olan sosa karıştıralım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. 15 dakika kadar pişirip, soğuttuktan sonra servis yapalım.
SOSUN TARİFİAyrı bir kapta rendelediğimiz domatesleri ve incecik doğradığımız biberi sıvıyağda 5-10 dakika kadar çevirelim ve bol suda yıkayıp, süzdürüp, incecik kıydığımız (dereotu ve maydanozları saplarından ayrılmış) pişen sosa ekleyelim. Bir limonun suyunu sıkıp, bir çay kaşığı tuz atalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »