[Değiştir]
      MALZEMELER
1 su bardağı amerikan pirinci 
4 su bardağı etsuyu 
1/2 adet limon 
300 gr kuzu kuşbaşı 
karabiber 
pulbiber 
4-5 yaprak taze nane 
1-2 yemek kaşıgı domates salçası 
birkaç dal maydanoz 
15-20 adet kuru dolmalık patlıcan 
2 baş kurusoğan
HAZIRLANIŞI
Pirinç yıkanıp süzülür patlıcanlar 3-5 dakika haşlanıp süzülür kuşbaşı etler bıçakla ufak ufak doğranır soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur etler katılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pirinç katılır, 1 bardak etsuyu ıle diri bir pilav yaplıp 10-15 dakika dınlendirilir. Maydanoz ve naneler doğranıp karıştırılır, dolmalık kuru patlıcanların içine doldurulur tencereye dikine yerleştirilir. Salça limon suyu ve et suyu karıştırılıp tencereye aktarılır yarım saat pişirilir.
      
Kategori: Yarışma Tarifleri.
      
Yukarı Git »