Mayhoş Köfte Keyfi

[Değiştir]

MALZEMELER
500 gr köftelik kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Üzerinin sosu için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kıymayı yoğurma kabının içersine koyup üzerine kabakları ve soğanları rendeleyin. Bayat ekmek içlerini ufalayın. Tuz, karabiber, kimyonu ilave edip elinizle köfteyi en az 5 dakika yoğurun. Yoğrulan köftelerden ceviz kadar parçalar koparıp, elinizi ıslatarak biçimlendirin.

Teflon tavada köftelerin iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına pişmiş köfteleri sıralayın.

Köftenin sosu için bir tavada sıvıyağ ısıtıp, dövülmüş sarmısakları birkaç dakika çevirin. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ve iri doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Tuz serperek 5 dakikak kadar kavurmaya devam edin. Nar ekşisini ekleyerek ocaktan alın. Hiç bekletmeden köftelerin üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »