Mantarlı Egoist Mücver

[Değiştir]

MALZEMELER
2 adet orta boy kabak (irice rendelenmiş)
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik ince doğranmış)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane (varsa yarım demet ince kıyılmış taze nane de çok yakışır)
ve ½ kg mantar (iyice yıkanıp, her biri boylamasına üç veya dört parçaya bölünmüş.Yani incecik doğranmış)

Üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
veya dil peyniri veya tost kaşar

HAZIRLANIŞI
Mücver aslında sebzeli, unlu bir karışımdır ve kaşıkla kızgın yağa dökülerek kızartılır. Ama hem çok yağ çeker hem de uzun sürer. Size çok pratik bir et yani "side dishes", yani garnitür tanımlaması vereceğim. Niye mantara egoist dediğimin sırrı ise bende saklı!!!


Önce kabakları iyice yıkayıp kabuklarıyla beraber rendenin iri gözüyle rendeleyelim. Kuru soğanı da yemeklik çok ince kıyalım. Sonra da bir tavaya zeytinyağını koyup, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Yağ kızmaya başlayınca içine kabakları soğan ve dövülmüş sarmısağı ekleyip, 5-6 dakika karıştırarak kavuralım, ocaktan alalım. Şimdi içine tuz ve diğer baharatları ve doğranmış mantarları ekleyip bir güzel karıştıralım.

Bir taraftan da sosu hazırlamak üzere derin bir kasenin içinde yumurta, krema, un, süt ve isterseniz tuz, karabiberi de ekleyerek bir çatal yardımıyla iyiyce çırpalım. Hemen içine mantarlı harcımızı ilave edip karıştıralım, bir kenara koyalım.

Öte yandan fırına dayanıklı orta boy, kenarları yüksek bir kabın içini az biraz sıvıyağla iyice yağlayalım. İçine sosla karıştırdığımız mantarlı karışımı yayalım. Eğer varsa üzerine rende peyniri de serpiştirelim ve 175 dereceye ayarlı fırının orta gözünde 25 dakika kadar pişirelim. Sıcak ya da ılık olarak, tıpkı börek gibi dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »