[Değiştir]
MALZEMELER
1 kg. bütün bonfile
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuru soğanı ince ince kıyalım. Biberlerin tohumlarını ve yine onları da soğanlar gibi incecik kıyıyoruz. Sarmısağı soyup, yeşil soğanları temizlediketn sonra, hepsini yine ince ince kıyalım.
Başka bir tarafta mantarları iyice yıkayalım. Onları da boylamasına incecik doğruyoruz. Bu arada fesleğenleri de ayıklayıp, yıkıyoruz ve incecik kıyıyoruz.
Şimdi de tereyağını tavada eritip, fesleğenleri içine atalım. Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız tereyağına doğrudan atabilirsiniz. Bir çevirip, kıyılmış soğanları da atalım, hep birlikte karıştırarak, sarmısakları ve diğer kıydığımız biber ve yeşil soğanları da ekleyelim, sebzeler hafif yumuşayınca, içine ince ince kıydığımız mantarları atalım ve yine birlikte arada bir karıştırarak hafifçe kavuralım. Tuzu ve karabiberi ilave edip, üzerine varsa et suyu yoksa 1 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte kısa bir süre pişirelim.
Sıra geldi madalyonlarımıza... Madalyonları hazırlamak için, kasabınızın temizlediği bütün bonfileyi, 2 parmak kalınlığında enine olarak kesin. Bonfile parçalarını dövmeden avucunuzun içi ile bastırarak biraz yassıltın. Etlerin iki tarafına bir parça tuz ve karabiber serpin.
Tavaya zeytinyağını koyalım, yağımız kızınca içine etleri atarak kızartalım. Bir tarafları kızarınca tahta bir maşa ile çevirelim. Etlerinize çatal batırmayın, sularını kaybederler. Suyunu kaybetmiş et sertleşir. Etlerinizi sakın uzun süre kızartmayın, yumuşak kalsın.
Etlerin iki tarafı kızarınca sıcak bir servis tabağına alalım ve üzerine daha önce hazırladığımız fesleğenli mantar sosunu güzelce gezdirelim.
Yanında patates kavurması ile sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »