[Değiştir]
MALZEMELER
15 adet iri mantar (yıkanmış, istenirse dış zarı soyulmuş)
100 gram veya bir avuç kadar yağsız kıyma
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tepsiyi Yağlamak İçin;
Yarım yemek kaşığı yumuşamış margarin
Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak mantarları güzelce yıkayalım, arzu edilirse dış zarlarını da soyabilirsiniz.
Mantarların saplarını keselim. Bu sapları bir başka yemekte kullanılmak üzere, limonlu suda haşlayıp, bir kenarda bekletebilirsiniz.
Mantarın sapının kesildiği yeri oyarak, bir çukur oluşturalım.
Oluşturduğumuz bu çukura; tuz, karabiber ve kimyonla yoğurduğumuz kıymayı, tıpkı dolma doldurur gibi mantarın içini dolduralım.
Fırın tepsisini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım ve kıyma içi doldurulmuş iri mantarlarımızı tepsiye dizelim.
Mantarların üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirelim ve 175 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
Servis tabağına yerleştirip, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »