Limonlu Spagetti

[Değiştir]

MALZEMELER
1 paket spagetti
10-12 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz (makarnayı haşlamak için)
Üzerine serpmek için:
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Büyük ve geniş bir tencerede veya makarna tenceresinde suyu kaynatalım. Su kaynayınca tuzunu atıp, makarnayı ekleyelim. Yaklaşık 9-10 dakika kadar haşladığımız makarnayı süzelim.
Süzülen makarnayı sosun olduğu tavaya aktaralım ve iyice karıştıralım. Sonra da üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirip servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Büyük bir tavada yağları eritip, hemen limon kabuğunu ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım. İçine fesleğen ve karabiberi ilave edip, ocağın altını kapatalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »