Limonlu Pratik Karides (Katalunya Soslu Karides)

[Değiştir]

MALZEMELER
2 su bardağı dolusu haşlanmış ufak karides (veya dondurulmuş karides)
1 adet limon suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Öncelikle 20-25 cm çapında ya da 25-30 cm boyunda fırına dayanıklı bir kap bulalım. Ya da herhangi orta boy fırın kabı da olabilir. Şimdi Katalunya sosu hazırlamak için derin bir tabağın içine, robotta çekilip, neredeyse un gibi tanelenmiş ekmekleri ekleyelim. Üzerine rende peynirimizi, tuz ve kırmızı pul biberi, karabiberini ilave edip, maydanozlarla beraber hepsini karıştıralım.
Fırın kabımızın içine zeytinyağından 2-3 damla kadar damlatıp karidesleri üzerine yayalım. Limon suyumuzu karideslerin üzerine gezdirelim. Yukarıda hazırladığımız katalunya sosunu kaşıkla karideslerin üzerine serpiştirip, kalan zeytinyağını da en üste gezdirip, fırına verelim. 175 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında en fazla 7-8 dakika kadar pişirip, sıcak sıcak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »