[Değiştir]
      MALZEMELER
20 çorbakaşığı margarin 
1.5 su bardağı tozşeker
1 çorbakaşığı vanilya 
1/2 çorbakaşıği likör
1 çorbakaşığı su 
1 su bardağı un
1 yumurta akı
2 çorbakaşığı kakao 
14 Adet
HAZIRLANIŞI
6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip  4-5 mm. kalınlığında kesin.
200 derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Kalan  margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün.
Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.
      
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
      
Yukarı Git »