[Değiştir]
MALZEMELER
2 adet kuru patlıcan
2 adet kuru kırmızı biber
2 adet kuru kabak
2 adet kuru soğan
2 bardak arpa şehriye
2 adet domates
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru sebzeleri geceden suda bekletin.
Patlıcan, biber ve kabakları ayrı tencerelerde 10 dakika haşlayıp ince ince doğrayın.
Kuru soğanı margarinle birlikte pembeleştirip sebzeleri içine atın. 4-5 dakika kavurup üstüne domates doğrayın. Karabiber, kekik ve tuz ilave edip sosu 10 dakika daha kaynatın.
Arpa şehriyeleri 1 kaşık margarinle pembeleştirin. Üzerine kuru sebzeleri atıp 3 bardak su koyun. Tuz ilave edip kısık ateşte pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »