[Değiştir]
MALZEMELER
250 gr. yağlı kıyma
20 adet kuru kabak
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakların üstünü kapatacak kadar sıcak su koyup, 1 saat bekletin. Makarna haşlar gibi 10 dakika haşlayın, süzüp bekletin.
Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. Karabiber ve tuzla ovup, kıymaya ilave edin. Pirinçleri yıkayın. Kıymaya, haşlanmış nohut, pirinç, margarin, domates salçası, biber salçası ve nar ekşisi ilave edin. Karıştırıp, dolmaların içini doldurun.
Dolmaların ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin. Üstüne 3 bardak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sosu ilave edip, 10 dakika kaynatın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
SOSUN TARİFİSıvıyağı ve biber salçasını ateşe koyun, 2-3 dakika karıştırın. Dövülmüş sarmısak, nane ve 2 bardak su ekleyip, 10 dakika kaynatın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »