[Değiştir]
MALZEMELER
1 paket spagetti makarna
7-8 adet kuşkonmaz
HAZIRLANIŞI
Yine makarnayı aynı usulde haşlayıp, bir kenarda beklemeye alıyoruz.
Kuşkonmazın beyaz kısımlarını iki santim büyüklüğünde doğruyoruz. haşlanmış makarnayla beraber peyniri de ekleyip, hep beraber harmanlıyoruz. Artık makarnamız servise hazırdır.
SOSUN TARİFİSos için geniş ve derin bir tavaya tereyağı koyup, ateşin üstüne oturtuyoruz.
Öte yandan bir kasede karıştırdığımız, çırptığımız; un, süt ve krema karışımını eriyen tereyağının içine ekliyoruz.
Varsa, sosu lezzetlendirmek için; toz haldeki baharatlı et ya da tavuk suyu karışımını da katıyoruz. Karıştırarak 4-5 dakika kadar pişirip, doğradığımız kuşkonmazları içine ilave edip, tuz ve karabiberi de serpiştiriyoruz. Yaklaşık 2-3 dakika sonra artık sosun altını söndürüyoruz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »