[Değiştir]
MALZEMELER
3 adet orta boy kabak
3 adet orta boy havuç
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağı
Ayrıca:
6-8 adet bonfile
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Sebzelerimizi yıkamakla işe başlayalım. Eğer evinizde varsa, sebze soyacağı ile kabak ve havuçları çok ince, uzun uzun şeritler halinde dilimleyelim. Bu işi yani çok incecik dilimlemeyi bir bıçakla yapmak çok zor. O zaman isterseniz bildiğimiz, klasik halka şeklinde ama yine çok ince ince doğrayalım.
Bir taraftan da bonfilelerimize tuz ve karabiber serpiştirip, beklemeye bırakalım.
Şimdi bir tavaya sıvıyağı koyup, yağ kızınca hemen sarmısağı katıp, 30-40 saniye şöyle bir çevirelim. Üzerine kabak ve havuçları ekleyip, 5-6 dakika kadar ara sıra karıştırarak kavuralım. Eğer sebzeyi daha pişmiş kıvamda seviyorsanız önce 5 dakika kadar kaynar tuzlu suda haşlayın ve süzdürün. Hatta içi buz dolu suyun içine haşlanan sebzeleri atarsanız renginin hiç bozulmadan kaldığını göreceksiniz. İyice kavrulan sebzeleri bir el kevgiri yardımıyla servis tabağına alalım. Sonra aynı yağda bonfileleri kızartalım. Ama isterseniz bonfileleri ızgarada pişirebilirsiniz. Artık son aşama olarak krem sosumuzu hazırlamak üzere küçük derin bir tencerenin içine yağları koyalım. Erir erimez unu ekleyerek sürekli karıştırarak kavuralım. Unun rengi sararmaya başladığında artık un kokusu gitmiş demektir. Ve hemen sütü eklemeye başlayalım. Ama sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Yoksa sosumuz topaklaşır, pütür pütür olur. Bir taraftan da kremayı ekleyelim, tuz ve karabiberi serpiştirelim. Artık sosumuz kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp, içine sıcakken ince kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştıralım.
En önemli aşama olan sunuş kısmına geldik nihayet. Bu fanfin yemeklerde tabak dekorasyonuna çok önem vermeliyiz. Ben size nasıl olması gerektiğini anlatayım, sizde bu sistemle uygulayın olur mu! Bir kere tabağın altına kızarmış sebze şeritleri yerleştirilecek, üzerine kızarmış ya da ızgara edilmiş bonfile oturtulacak. En üstten de krem sosumuz aktarılarak et ve sebze lezzetlendirilecek. İşte bu mizansenle tabaklara malzemeleri bölüştürüp, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »