Kol Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
1 bardak su
1 bardak yoğurt
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Un
Tuz

Açmak İçin;
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un

Harç İçin;
500 gr. yağsız kıyma
2 yemek kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Üstü İçin;
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çöreotu

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine su, yoğurt ve tuzu koyun. Yavaş yavaş un ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. Kenarda bekletin.
Kıymanın suyunu çektirin. Soğanlarını, tuzunu, karabiberini atın. 1 yemek kaşığı margarinle birlikte kavurun. Kenarda bekletin.
Börek tepsisini yağlayın.
Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp, bezeler yapın. 5 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine kalan margarinle sıvıyağı eritip, her hamura eşit miktarda sürün. Kolay açmak için unla nişastayı karıştırıp, üzerlerine dökün. Oklava yardımıyla, yufka inceliğinde açın.
Kıymayı, yufkanın her tarafına eşit olarak yayın. Oklava içinde kalacak şekilde yufkayı rulo yapın. İçinden oklavayı çekin. Tepsinin ortasından başlayarak, yerleştirin. Açtığınız her 5 katlı, içi kıymalı ruloyu tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı ya da sadece yağ sürün. Çöreotu serpiştirin.
175 derecedeki fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »