[Değiştir]
MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriyesi
1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı sıvıyağı
3 su bardağı yoğurt
5 su bardağı et suyu
Yarım yemek kaşığı toz kişniş veya ½ yemek kaşığı kuru fesleğen
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Köfte harcı için gerekli olan malzemeler:
300 gr yağsız kıyma (iki kere çekilmiş olsun)
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince rendelenecek)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Önce kıymayı derin bir kasenin içine aktaralım. Üzerine tuz ve karabiberle beraber rende soğanı ekleyelim. 3-4 dakika kadar iyice yoğurup, nohut büyüklüğünde mini köfteler hazırlayalım ve bir tabağa dizip, bekletelim.
Öte yandan orta boy bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyalım. Üzerine hemen et suyunu boşaltarak kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ve arpa şehriyeyi ilave edip, şehriyeleri iyice yumuşamaya başladığında ocağın altını söndürelim. Bir tarafta derin bir kasede yoğurdu çatalla iyice çırpalım ve sürekli karıştırarak çorbanın içine akıtalım. Tuz ve karabiberle beraber kişniş ya da fesleğeni ekleyelim. Sonra da ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve tekrar ocağın üzerinde çorbayı 8-10 dakika kadar kaynatalım. Sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »