[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
250 gr. kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı margarin
1 bardak pirinç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kuş üzümlerini ılık suda, pirinci de ılık tuzlu suda bekletin. Bu arada kuzu ciğerini zar şeklinde doğrayın ve sonra küçük bir kapta margarinle birlikte kavurun. Fıstıkları sıvıyağda pembeleştirin. Zar şeklinde doğradığınız soğanları 3 kaşık sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Pirinçlerin suyunu iyice süzdükten sonra kavurduğunuz soğana ilave edip, 10 dakika daha birlikte kavurun. Daha sonra kavurduğunuz pirincin içine tavuk ciğerleri, dolma fıstığı, karabiber ve tuzu ekleyip margarinle birlikte 5 dakika daha kavurun. Üzerine 1 bardak su ilave edin ve içine yenibaharı atıp, pilav diri kalacak şekilde pişirin. Ocağın altını söndürüp, pilavı 15 dakika dinlendirin.
Tavuğun içine ve dışına karabiber, tuz sürün. Hazırladığınız ve dinlenmede bıraktığınız dolma içini tavuğun içine doldurun. Tavuğu orta büyüklükte bir fırın kabına alın, 2 bardak su ekleyin. Üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »