Kıymalı Tepsi Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet yufka
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çöreotu
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kuş üzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin.
Kıyma ve margarini tencereye koyun. Kıyma suyunu bırakıp, çekince tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, karabiber ve tuzu ilave edip, kavurun. Suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini de ilave edip ateşten alın.

Tepsiyi yağlayıp 1 adet yufkayı serin. Yufkayı tepsinin kenarından sarkıtın. Hazırladığınız sostan sürün, ikinci yufkayı üzerine yaydıktan sonra üstüne kıymayı koyun. Üçüncü yufkayı da üzerine yayıp yine aynı sostan sürün. Dördüncü yufkayı da koyduktan sonra bütün sosu üzerine gezdirin. Kenardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Çöreotuyla süsleyip 2 saat bekletin.

175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

SOSUN TARİFİ
Yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu çırpın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »