[Değiştir]
MALZEMELER
8 adet kuru yufka (sac yufkası)
150 gr tereyağı
Harcı için;
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 dal maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay. Önce kıymalı harcı hazırlayın. İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın. Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın. Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın. Bir kenara alın. Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın. Tavadan almadan içinin harcını yayın.
(Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın. Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin. 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »