[Değiştir]
MALZEMELER
8 dilim bayat ekmek
2 su bardağı su veya et suyu
Kıymalı harç için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce, kıymayı, iki yemek kaşığı kadar suyla 5 dakika pişirin. İncecik kıydığınız kuru soğanı ve zeytinyağını katarak kavurun. İnce kıyılmış maydanozları serpin. Tuzunu, karabiberini ekip, ateşten alın.
Bayat ekmekleri, iri lokmalar, yani fukalar halinde, derin bir tepsiye dizin. Ilık su ya da et suyuyla ekmek lokmalarını ıslatın.
Hazırladığınız kıymayla, ıslanmış ekmek fukalarının üzerini kaplayın. Sıcak sıcak servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »