[Değiştir]
MALZEMELER
2 bardak pirinç
1 adet kuru soğan
1 bardak mantar
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı rende parmesan peyniri
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık bol tuzlu suda bekletin. Soğanları zar şeklinde doğrayın. Mantarları doğrayın. Soğan ve mantarları tencereye koyun. Margarin ilave edin. Mantarlar suyunu çekip kavrulmaya başlayınca suda ıslatılmış pirinci yıkayın. Suyunu süzdükten sonra mantar-soğan karışımına atın. 6-7 dakika karıştırarak kavurun. Tuzunu atıp 4 bardak sıcak su ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilavın altını kapattıktan sonra parmesan peyniri ve karabiber ekleyin. Pilavı havalandırın. Servis için 10 dakika bekletin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »