Kırk Kat Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
6 yemek kaşığı tereyağı
1 kg. un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağı

Harç İçin;
200 gr. beyaz peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Yağı eritip, sıvıyağla karıştırın. Kenarda bekletin.
Derin bir kabın içinde un, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın. Su ilave ederek, çok yumuşak bir hamur yapın. Kenarda 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan 40 adet, cevizden küçük top yapın.
20 tanesini, elinizle veya merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine fırçayla yağ sürün. Üst üste koyun.
Yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Açtığınız hamurları, elinizle çekiştirerek ve döndürerek, kabın büyüklüğüne getirin. İçine yerleştirin.
Peynir ve maydanozu karıştırıp, üzerine yayın. Diğer 20 hamura da aynı işlmeleri yapın. Peynirlerin üzerine serin. Kenarlarını tepsinin içine doğru, üst üste gelecek şekilde sıkıştırın.
1 yemek kaşığı yoğurtla, 1 yemek kaşığı erimiş margarini karıştırın. Böreğin üzerine sürün.
175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »