Kepekli Risotto

[Değiştir]

MALZEMELER
2 bardak kepekli pirinç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
6 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün.
Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin.
Bu arada zar şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun. Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun. Bu arada kaynamış sudan azar azar eklemeye devam etmelisiniz. Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın. 1 kaşık margarin ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »