Kek Kazanova

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı haşhaş tohumu
1 çay bardağı dövülmüş fındık

HAZIRLANIŞI
Bu oldukça lezzetli ve basit bir kek. Avrupalı kazanovaların afrodizyak özelliği olan haşhaşlı kek ve çörekleri çok sevdiğini duyunca biz de bu işte vardır bir keramet diyerekten hafif bir kek tarifi verelim istedik.

Her zaman kek için derin bir karıştırma kabını hazır edelim. Bir de malzameleri daima belli bir sırayla ilave edip, iyice çırpmamız gerekiyor. Her çeşit kekin yapılışında uyguladığımız gibi öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp, şekeri ekleyelim ve hemen mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayalım. Yaklaşık 2 dakika yumurtalar köpük köpük olana dek çırpalım. Sıra geldi sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini katmaya. Yine mikserle şöyle 1 dakika kadar çırpalım ve artık toz şeklindeki malzemelerimiz olan unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Ancak bu aşamada mikseri ya da tel çırpacağınızı daha yavaş kullanıp, yine 1 dakika kadar karıştırıp, pürüzsüz ve boza, muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edelim. Artık son aşamada fındık ve haşhaş tohumunu da ekleyip, bu sefer çatalla hafif ve yavaş karıştıralım.

Ama keki hiç bekletmeden, oda sıcaklığında yumuşamış margarinle her tarafını iyice yağladığımız kek kalıbına hemen dökmemiz çok önemli bir diğer püf noktasıdır.

Bu arada da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp en az 5 dakika önceden de ısıtmamız gerekiyor. Sonra kekimizi fırının orta rafına yerleştirip, yaklaşık 40 dakika pişirelim. Kontrol etmek içinse, fırının kapağını açıp, kekin içine bir kürdan sokup çıkaralım. Eğer kürdan temiz çıkarsa yani etrafına hiç hamur bulaşmamışsa kek pişmiş demektir. Fırını kapatıp, keki hemen içinden çıkaralım. Ama iyice soğuyuncaya kadar kalıbından çıkarmayalım. Bir servis tabağına alıp, dilimleyip ikram edelim. İsterseniz bir paket çikolatayı ufak ufak kırıp, bir çelik cezveye koyun. İçine yarım çay bardağı su ekleyin ve çok kısık ateşte çikolatayı eritin. Sonra da sıcakken kekin üzerine gezdirin nefis olur.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »