[Değiştir]
MALZEMELER
10 bardak süt
4 kahve fincanı un
2 bardak tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet damla sakızı
Üstünü süslemek için:
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kuş üzümü
HAZIRLANIŞI
Kuş üzümlerini ılık suda bekletin. 3-4 dakika kaynatıp süzün. Damla sakızlarını havanda dövün.
Tencerede margarini eritip içine un atın, 3-4 dakika karıştırın. Şeker, süt ve damla sakızlarını ilave edip hızlı hızlı karıştırarak çok koyu olmayan bir muhallebi pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca un kokusunun gitmesi için 10 dakika yine karıştırarak pişirin. Muhallebiyi büyük bir cam kaseye alın, mikserle 20 dakika çırpın. Soğumuş muhallebiyi kaselere paylaştırın. Kuş üzümü ve tarçınla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »