Katlama

[Değiştir]

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
5 su bardağı un
125 gr margarin eritilmiş

Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Bir yoğurma kabında su, yoğurt ve yumurtaları karıştırın. Azar azar unu ekleyip, hamur pütürsüz ve kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.

Hamurun üzerini örtüp, 20 dakika dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan 5 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerine un serpiştirerek yufka büyüklüğünde tek tek açın.

5 adet yufkayı, aralarına eritilmiş margarinle yağlayarak üst üste dizin.

Yağlanıp üst üste konmuş yufkaları katlayarak rulo yapın. Hamur rulosunu bir parmak eninde dilimleyin.

Her bir hamur dilimini kesilen taraf üste gelecek biçimde tezgaha koyun. Üzerine elinizle hafifçe bastırarak bir çay tabağı büyüklüğünde açıp, inceltin.

Kesip, incelttiğiniz hamurları hafif unlu bir tepside biriktirin. Üst üste gelmemesine dikkat edin.

Tavada yağı kızdırıp katlamaları önlü arkalı kızartın. Kızaran katlamaları önce kağıt havlu üzerinde bekletip, sonra servis tabağına alın. Pudra şekeri serperek ılık ılık servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »