[Değiştir]
      MALZEMELER
12 adet dolmalık biber 
2 adet patlıcan
2 adet domates 
8-10 adet soğan 
350 gr. pirinç
1 kahve fincanı üzüm 
1 kahve fincanı fıstık 
2 çorba kaşığı şeker 
Yarım paket tarçın
Yarım paket yenibahar
1 demet nane 
2 bardak Ayçiçek,yağı
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.D olma içi ılınınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bıraklımş patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
      
Kategori: Dolmalar.
      
Yukarı Git »