[Değiştir]
MALZEMELER
10-12 adet orta boy temizlenmiş çiğ karides
2 adet orta boy soğan (yemeklik, çok ince kıyılmış)
4-5 diş sarmısak (çok ince dilimlenmiş)
3-4 adet yeşil sivri biber (incecik, halkalar halinde doğranmış)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
10-15 dilim herhangi bir jambon (ama kuşbaşı et gibi, küp küp doğranacak)
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Sebzelerimizi önce hazırlayalım, daha sonra yapım aşamasına geçeceğiz. Bunun için soğanları ve sarmısakları çok incecik kıyalım. Domateslerin kabuklarını soyup, jambonla beraber küp küp doğrayıp, biberleri ise incecik halka dilimleyelim.
Geniş ve derin bir tavaya ya da tencereye zeytinyağını koyup, kızınca soğan ve sarmısakları atıp, 2-3 dakika soteleyelim. Hemen yeşil biberleri de ekleyip, 1-2 dakika sonra da küp doğranmış jambon ve domatesleri ilave edelim. Yine 1-2 dakika sonra karidesleri katalım ve 7-8 dakika kadar karıştırarak pişirelim. Şimdi dikkatlice karidesleri sosun içinden alıp, bir tabağın içine koyup, bekletelim. Şimdi sosumuzun içine tuzu serpiştirip, iyice çırpılmış yumurtaları da ekleyelim ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirip, ocağın altını söndürelim. Artık bu yumurtalı karışımı bir servis tabağına alıp, üzerine bekleyen karidesleri dizelim ve sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »